ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ-ІНОЗЕМЦІВ ЧИТАННЮ ЛІТЕРАТУРИ З ФАХОВИХ ДИСЦИПЛІН НА ЗАНЯТТЯХ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ У ТЕХНІЧНОМУ ВНЗ

Автор(и)

  • Тетяна Чалкіна КПІ імені Ігоря Сікорського, Ukraine

Анотація

У навчальній діяльності студентів значну роль відіграє читання підручників, навчальних посібників, практикумів тощо, тому що це один із шляхів реалізації пізнавальної мети, за допомогою якої відбувається засвоєння готових знань і способів діяльності. Вміння працювати з навчальною літературою, вважається одним із головних показників готовності студентів до навчання в галузі вибраної спеціальності і, як наслідок, критерієм ефективності навчання.

Біографія автора

Тетяна Чалкіна, КПІ імені Ігоря Сікорського

Викладач, кафедра мовної підготовки іноземців

Посилання

Гумбольт В. О различии строения человеческих языков и его влиянии на духовное развитие человеческого рода. В. Кн.: В.А. Звегенцев. История языкознания XIX и XX веков в очерках и извлечениях. ч.1. М. 1960 г.

Зимняя И. А. Педагогическая психология: учебник для вузов. / И. А. Зимняя. – М.: Логос, 2004. – 384 с.

Зірко І.П. «Формування у студентів-іноземців комунікативної компетенції у читанні навчальної літератури професійного спрямування на заняттях з української мови» / І.П. Зірко. / Стат./ – Мовні концептуальні картини світу 43 випуск, 2 частина ВПЦ. КНУ ім.. Т.Г. Шевченка, – К.2013р. ст.89-97.

Караванський С. Секрети української мови. / С. Караванський. // 2-ге розширене видання.-Львів: БаК, 2009 – 344с.

Костомаров В. Г. Методическое руководство для преподавателей русского языка иностранцам / В.Г. Костомаров, О.Д Митрофанова. / 4-е изд., испр., – 1988.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-04-30